Xornadas Europeas da Cultura Xudía. Eurocidade Tui-Valença

Data:
5/09/2020
Lugar:
Eurocidade Tui-Valença
Do 5 ao 18 de setembro celébranse na Eurocidade Tui-Valença as Xornadas Europeas da Cultura Xudía.
O programa previsto é o seguinte:
Rutas sefardís por Tui e Valença
- Sábado 5
- Ás 12.30 H Colección de Sambenitos da Catedral no Museo Diocesano de Tui
- Ás 18 h hora española: Patrimonio judaico en Valença no Largo Sta. María dos Anjos en Valença
- Domingo 6
- Ás 12.30 h “O Tui de Francisco Sánchez” no Cárcere Vello de Tui.
- Do luns 7 ao venres 11
- Ás 12 h e ás 18 h Introdución ao patrimonio xudeu en Tui. No Museo Diocesano de Tui
- Sábado 12
- Ás 12.30 h no Museo Catedralicio: Os prateiros xudeus e criptoxudeus na Catedral de Tui
- Ás 18 hora española no Largo Sta. María dos Anjos: Patrimonio judaico en Valença
- Domingo 13
- Ás 12.30 h no Museo Diocesano: Colección de Sambenitos da Catedral
Concerto de música sefardí con 2naFronteira: Carmen Penim (voz) e Maurizio Polsinelli (piano e harmonio)
- Sábado 5 ás 20 h na praza de Frómista en Tui. Prazas limitadas até completar aforo
- Sábado 12 ás 19 hora portuguesa no Largo de Santa Mª dos Anxos. Prazas limitadas até completar aforo
Rutas gastronómicas sefardís: Bacallau nos restaurantes de Tui e Valença. Do 5 ao 18 de setembro
Valença
- Churrasqueira Valenciana
- Baluarte
- Bom Jesus
- Fatum - Casa de Fados
- Portas da Coroada - Fortaleza
- Fortaleza I
- Fortaleza II
- Muralha
- Pousada S. Teotónio
- O Limoeiro
Tui
- O Alboio: en empanada
- Ideas peregrinas: tosta con bacallau
- Parador de Tui: bacallau con broa
- El Niño Trasto: á brasa con barbur e melocotón caramelizado
- Jaqueyvi: á brasa
- Tapas e viños: ensalada con bacallau
- La de José Luís: encebolado
- El Molino: á portuguesa e tamén empanada
- Puro Sabor: ó forno e empanada
- O Novo Cabalo Furado: á prancha, á galega, ó forno, boliños e tamén empanada
- O Vello Cabalo Furado: á portuguesa, empanada e boliños
- Santiamén: asado con cebola
- A Macoca: ó forno
- O Pote: ensalada de bacallau e á galega
- Happy Restaurant: lascas de bacallau, empanada
- Monte Aloia: á brasa e ó forno
- Cruceiro do Monte: á portuguesa
- A vaca tola: tosta de bacallau
- Época: á prancha estilo Época e ensalada templada de bacallau afumado
- Arrayal 39: á brasa e á galega
- Asador Paulo: á brasa
Exposición: As rutas sefardís - Francisco Sánchez
- Do 5 ao 20 de setembro no Museo Diocesano:Exposición de paneis no Museo Diocesano de Tui
Taller de inmersión á Repostería Sefardí
- Venres, 18 de setembro, ás 19 h
- A cargo de Abigail Cohen, da pastelaría La Candela de Hervás.
- Lugar: Convento de San Domingos (Aula Uned)
- Inscrición unicamente para profesionais na Oficina de Turismo (677.418405)
Vindeiro evento
- Luns 26 de outubro
- Jornadas Gastronómicas “Sabores de Sefarad” con Javier Zafra (autor do libro “Sabores de Sefarad: los secretos de la gastronomía judeoespañola”).
- Este libro á venda en “Alimentación Alonso” e Librerias Iris e Nobel.